Медицина

Велика Британія поставить в Україну ще 22 машини швидкої допомоги та профінансує навчання українських лікарів

Велика Британія поставить в Україну ще 22 машини швидкої допомоги та надасть фінансування для навчання українських лікарів роботи з масовими жертвами та життєво важливими лікарськими препаратами після атак Росії на українські лікарні, повідомив уряд Великої Британії.

"Велика Британія постачає в Україну 22 нові машини швидкої допомоги - на додачу до вже оголошених від Національної служби охорони здоров'я, - оснащені аптечками та медичними сумками. Найближчими днями вони мають вирушити в Україну. Це пряма відповідь на запит українського уряду", - йдеться в повідомленні на сайті британського уряду у вівторок.

Крім того, благодійна організація з надання першої медичної допомоги UK-Med отримає фінансування у розмірі до 300 тис. фунтів стерлінгів від Міністерства закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку для допомоги в навчанні українських лікарів, медсестер та парамедиків того, як давати раду з масовими жертвами.

"Вони також створять мобільні медичні пункти для підтримки найбільш уразливих мирних жителів, що залишилися в Україні, зокрема літніх людей та маленьких дітей. Велика Британія також жертвує ліки та фармацевтичні засоби на суму 300 тис. фунтів стерлінгів компанії UK-Med, які можуть підтримувати лікарню на термін до шести тижнів", - повідомили в уряді Британії.

Як зазначено, ще дві колони з більш ніж 40 пожежних машин із тисячами одиниць рятувального обладнання, включно з 300 пожежними шлангами та майже 10 тис. одиниць захисного одягу, прибули в Україну та вже надають життєво важливу підтримку пожежникам на передовій.

"Ми всі були вражені жахливими зображеннями лікарень, які навмисно стали мішенню для Росії з моменту початку вторгнення понад два місяці тому. Нові машини швидкої допомоги, пожежні машини та фінансування експертів у галузі охорони здоров'я допоможуть українському народу краще забезпечувати життєво важливі медичні послуги та рятувати життя. Разом із нашою військовою підтримкою ми допоможемо зміцнити потенціал України, щоби гарантувати провал жорстокого вторгнення Путіна", - сказав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

За даними уряду Британії, після вторгнення РФ в Україну було вчинено понад 130 нападів на медичні заклади, ООН зафіксувала близько 4800 жертв серед цивільного населення. В Україні знищено понад 100 пожежних депо та 250 пожежних машин.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ