Медицина

Втрати "Фармака" внаслідок пожежі на складі в Київській області на початку війни становили близько 1,5 млрд грн

Втрати фармацевтичної компанії АТ "Фармак" (Київ) унаслідок пожежі на складі, що сталася на початку війни, становлять близько 1,5 млрд грн.

"Склади "Фармака", де були готові ліки, сировина для препаратів, первинна упаковка, в перші дні війни були спалені вщент окупантами. За загальними підрахунками, втрати становлять близько 1,5 млрд грн", - повідомила компанія на своїй сторінці у фейсбуці.

Компанія також повідомляє, що нині 87 її співробітників захищають Україну в лавах Збройних сил України або територіальної оборони.

"Фармак" і Благодійний фонд сім'ї Жебрівських передав на підтримку ЗСУ, медзакладів і цивільного населення з грудня 2021 року до сьогодні понад 12 млн грн, зокрема лікарськими засобами - близько 9 млн грн.

Крім того, компанія повідомляє про домовленість із її зарубіжними партнерами про гуманітарні постачання критично важливих ліків, у яких "Фармак" забезпечує логістику. Частину з цих постачань на суму EUR1 млн уже розвантажено в Україні.

"Це лише половина вже підтверджених постачань. Саме це дає змогу наповнювати всім необхідним склади Центру громадського здоров'я МОЗ", - повідомили в компанії.

"Фармак" уточнює, що наразі компанія "Працює над питанням зменшення дефіциту ліків на українському ринку за рахунок внутрішніх ресурсів".

У компанії наголошують, що з початку відкритої збройної агресії РФ проти України "Фармак" не здійснював жодного відвантаження лікарських засобів у Росію і Республіку Білорусь. Зокрема, 24 лютого "Фармак" передав на потреби Чернігова фуру з лікарськими засобами на суму $200 тис., які готувалися до відправлення в Білорусь.

"Ми її розмитнили назад і передали на потреби міста Чернігова, який одним із першим був атакований російськими військовими", - уточнюють у компанії.

"Фармак" нагадує, що його представництво на території РФ було згорнуте ще у 2014 році.

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку з часткою 5,9% у грошовому вимірі. Виробляє лікарські засоби в усіх 14 терапевтичних групах. Серед основних напрямів - протипростудні, ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні портфелі. Щорічно "Фармак" виводить на ринок близько 20 нових складнокомпонентних сучасних препаратів. Нині в розробці перебувають близько 100 лікарських засобів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ