Медицина

Медгрупа "Адоніс" запровадила систему knopkа у клініці на Подолі в Києві

Медична група "Адоніс" у філії на Подолі в Києві запровадила систему knopkа для контролю безпеки пацієнтів.

Як повідомляється в прес-релізі "Адонісу", knopkа – це український технологічний стартап, що довів свою ефективність у низці державних клінік, зокрема у ковідних відділеннях для важких пацієнтів, де є високе навантаження на персонал.

У клініці "Адоніс" на Подолі запущено перший етап системи, що дає змогу відстежувати роботу медсестер. Запуск другого етапу дасть змогу зробити безпечними для пацієнтів не лише лікарняні ліжка і туалети, а й будь-яку точку в лікарні.

"Система перевірятиме прибуття бригади медиків туди, де пацієнту може стати зле, - від палат до кабінетів лікарів у поліклініці. У такий спосіб клініка планує відповідати міжнародному стандарту безпеки за протоколом "Код Синій", - уточнюють у медгрупі.

Як пояснюється, система knopkа приймає сигнали з кнопок, доступ до яких мають пацієнти клініки, та генерує повідомлення на телефон, які приймають медсестри та лікарі. У такий спосіб медики визначають пацієнта та де він перебуває. Крім того, система перевіряє, чи був медичний персонал біля ліжка пацієнта не більше ніж через дві-три хвилини.

Якщо до пацієнта підключений датчик MAWI, що моніторить у реальному часі пульс, тиск, положення тіла у просторі, сатурацію та інші показники, у разі, якщо показники стають критичними, система сповіщає медперсонал та генерує повідомлення найвищого пріоритету. Бригада медперсоналу буде в палаті не більше ніж через одну-дві хвилини.

Adonis – мережа приватних медичних центрів для дорослих та дітей.

Приватну клініку Adonis засновано понад 20 років тому. До її мережі входять 12 філій у Києві та області, зокрема два власні пологові будинки та лабораторія стовбурових клітин.

У філіях клініки лікарі здійснюють прийом за 66 медичними напрямами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ