Медицина

Створення Асоціації дитячих лікарень підтримали 20 українських клінік

Створення Асоціації дитячих лікарень, яке ініціювала Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит", підтримали 20 українських клінік, повідомив генеральний директор "Охматдиту" Володимир Жовнір на прес-конференції у Києві.

При цьому очікується, що зазначена асоціація дозволить об'єднати зусилля для розвитку медичних практик, проводити збір статистичних даних, навчання та наукові дослідження, а також налагодити зв'язки із правоохоронними органами та органами влади.

"Асоціація фактично стане єдиною мережею дитячих медустанов країни і зможе консолідувати весь досвід та напрацювання сучасної педіатрії. Така спільнота сприятиме вирішенню сучасних проблем охорони здоров'я, а лікарі в рамках асоціації зможуть брати участь у розробці та затвердженні сучасних протоколів надання медичної допомоги", - сказав він.

Крім того, Жовнір повідомив, що на базі асоціації буде створено Медико-експертний кризовий центр, який у співпраці з правоохоронними органами допоможе запобігати та вирішувати наявні медико-соціальні проблеми, зокрема пов'язані з дитячими залежностями, насильством та суїцидальними спробами.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ