Медицина

Європейські держави готові надавати Україні вакцини проти COVID-19 у рамках механізму COVAX - спільна заява

Держави, що входять до складу Європейського Союзу, готові надавати Україні вакцини від коронавірусу в рамках глобального механізму COVAX.

Про це йдеться в спільній заяві президента України Володимира Зеленського, президента Європейської ради Шарля Мішеля та президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн, яку ухвалили глави України та Євросоюзу за підсумками 23-го саміту Україна - ЄС у вівторок, її оприлюднено на сайті глави держави.

"Ми (підписанти заяви - ІФ) підтвердили нашу готовність тісно співпрацювати над забезпеченням доступу до вакцин проти COVID-19 у рамках платформи COVAX, зокрема через механізм передачі вакцин ЄС, та надання Україні вакцин через нього державами-членами ЄС", - йдеться в документі.

У ньому уточнюється, що підписанти заяви також привітали ухвалення Євросоюзом рішення про сумісність європейського цифрового COVID-сертифіката та українського цифрового сертифіката для взаємного полегшення пересування людей під час обмежень COVID-19, і визнали досягнення України у зв'язку з цим.

"Пакет допомоги обсягом EUR190 млн і програма макрофінансової допомоги в розмірі EUR1,2 млрд, які ЄС мобілізував для України з метою подолання пандемії COVID-19 та її соціально-економічних наслідків, значно перевищують обсяги допомоги від ЄС будь-якому іншому партнеру", - додають в Офісі президента.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ