Медицина

Світовий банк може надати Україні $150 млн у разі потреби екстреного реагування на COVID-19

Світовий банк (ВБ) надасть Україні $150 млн у разі потреби екстреного реагування на COVID-19, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко за результатами зустрічі з директором СБ із людського розвитку в регіоні Європи та Центральної Азії Фадією Сааді в межах робочого візиту до США президента України Володимира Зеленського.

"Обговорили поточний стан реалізації міністерством трьох проектів Світового банку з загальним обсягом позики 439,7 млн доларів. Отримав запевнення щодо можливості додаткового фінансування в розмірі до 150 млн доларів, у разі необхідності, на екстрене реагування на COVID-19 та вакцинацію в Україні", - написав Ляшко у Facebook.

За словами міністра, ключовим елементом співпраці між МОЗ та СБ є збільшення темпів вакцинації проти COVID-19.

У межах співпраці з СБ наразі закуповується вакцина виробництва Pfizer, холодильне обладнання для медзакладів первинної ланки, лабораторне обладнання і тест-системи, а також здійснюється серо-епідеміологічне дослідження для вивчення серопозитивності щодо коронавірусу, серія тренінгів для медпрацівників та забезпечується робота національного контакт- центру з питань протидії COVID-19.

Окрім цього, міністр домовився про продовження проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей".

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ