Медицина

США нададуть Україні інноваційні препарати від COVID-19 майже на $20 млн

Україна отримає інноваційні ліки від COVID-19 загальною вартістю майже $20 млн як гуманітарну допомогу від уряду США, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Згідно з повідомленням, 20 тис. флаконів препарату "Бамланівімаб" і 40 тис. флаконів препарату "Етесевімаб" вже сформовані у вантаж і транспортуються до аеропорту для відправки до України. Партію незабаром поставлять до країни і розвезуть до регіонів силами благодійних фондів.

"Уряд США спільно з компанією виробником як гуманітарну допомогу надасть нам інноваційні ліки проти COVID-19. Вони вже зареєстровані FDA і рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості, особливо за наявності ризику переходу у важку форму", - коментує домовленості міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Згідно з повідомленням, препарати діють безпосередньо на вірус - зв'язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню до клітини та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих і запобігають виникненню ускладнень.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ