Медицина

Медзаклади, що надають допомогу при COVID-19, мають працювати за європейськими стандартами щодо забезпечення киснем - Ляшко

Медзаклади, які надають допомогу пацієнтам із COVID-19, мають працювати за європейськими стандартами щодо забезпечення киснем, вважає міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Лікарні, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19, повинні працювати за європейськими стандартами щодо забезпечення киснем. Централізовані мережі кисню в лікарнях мають бути підведеними до кожного ліжка та видавати спроможність у 6 літрів на хвилину. Це дозволить забезпечити потребу всіх пацієнтів, які можуть потребувати у великих обсягах кисневої терапії (іноді в реанімації хворі потребують потоку до 60 л/хв, що в шість разів перевищує максимальну потужність портативних концентраторів)", - написав він у Facebook.

Ляшко додав, що модернізація систем постачання кисню в 257 лікарнях першої хвилі, які задіяні в лікуванні хворих з коронавірусом, є пріоритетом у діяльності Міністерства охорони здоров'я спільно з місцевою владою та закладами охорони здоров'я.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ