Медицина

Легалізація медичних конопель позбавить канабіс статусу наркотичної речовини

Законопроект про легалізацію медичного канабісу передбачає його виведення з переліку наркотичних речовин і переведення в реєстр жорстко контрольованих препаратів, заявляє глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький (фракція "Слуга народу").

"Ми прибираємо медичний канабіс з переліку наркотичних речовин, і це не наш винахід. ООН це зробила вже багато років тому. Канабіс ніде у світі не є наркотичною речовиною, а тільки в таких країнах, як Росія, Білорусь, Венесуела і, на жаль, Україна. Я сподіваюся, що парламент виправить цю історію", - сказав Радуцький на брифінгу після засідання фракції ввечері в понеділок у Києві.

Глава комітету наголосив, що виписувати електронний рецепт пацієнту для придбання канабісу буде тільки лікар.

Він нагадав, що Верховна Рада у вівторок планує розглянути в першому читанні законопроект про легалізацію медичного канабісу та висловив сподівання, що народні депутати під час голосування насамперед будуть думати про пацієнтів, а не про політичні дивіденди. За словами парламентарія, після ухвалення законопроекту в першому читанні депутати матимуть достатньо часу для підготовки документа до другого читання.

"Я думаю, що закон повинен бути прийнятий у першому читанні, а до другого читання є час до осені, щоб виправити, ми теж не святі в комітеті, могли щось не врахувати", - підсумував Радуцький.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ