Медицина

МОЗ України розпочало використання вакцини Pfizer у центрах масової вакцинації

Міністерство охорони здоров'я розпочало використання ковідної вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech у центрах масової вакцинації.

Як повідомляє МОЗ, ця вакцина буде доступна всім охочим із пріоритетом для літніх людей і людей із супутніми захворюваннями.

"До кінця липня Україна отримає 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19, тому МОЗ вирішило зробити цю вакцину доступною для широкого загалу", - повідомляє координаційний центр вакцинації.

При цьому МОЗ зазначає, що в Україні щодня працюють до 2 тис. пунктів вакцинації, де використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech, яка постачається в однодозних флаконах і не потребує наднизьких температур зберігання.

"Усі вакцини, які використовує Україна, схвалені ВООЗ. За даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech продемонструвала ефективність у 83,5% у запобіганні симптоматичним захворюванням COVID-19 і 100-відсоткову ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті", - наголошує заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, якого цитує прес-служба відомства.

Станом на 12 липня Україна вже отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн доз CoronaVac/Sinovac, майже 1,7 млн доз Comirnaty/Pfizer і майже 1,6 млн доз вакцини AstraZeneca різних виробників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ