Медицина

Виробник індійської вакцини Covaxin проти COVID-19 повідомив про її ефективність проти штаму "дельта" в 63%

Вакцина проти коронавірусу COVID-19 індійської компанії Bharat Biotech показала ефективність 77,8% за підсумками третьої фази клінічних випробувань, повідомляє в суботу India Today з посиланням на заяву компанії.

"Bharat Biotech завершила остаточний аналіз своєї вакцини проти COVID-19-Covaxin і в суботу оприлюднила результати клінічних випробувань третьої фази. Відповідно до цих результатів, ефективність Covaxin проти COVID-19 з вираженими симптомами становить 77,8%", – повідомляє газета.

За її даними, ефективність препарату проти важких форм захворювання – 93,4%, а проти безсимптомних – 63,6%. Водночас ефективність вакцини конкретно проти штаму "дельта", що зародився в Індії, становить 63,6%. Щодо побічних ефектів вакцини, серйозні нездужання перенесли менше 0,5% людей, що взяли участь у випробуваннях.

Третя фаза випробувань проводилася в 25 центрах по всій країні.

Bharat Biotech наразі проводить клінічні випробування, щоб встановити безпеку й ефективність коваксину для дітей віком від 2 до 18 років.

Ця вакцина отримала дозвіл на застосування в екстрених ситуаціях в декількох країнах – у Бразилії, самій Індії, в Ірані та в Мексиці.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ