Медицина

Ковідний сертифікат для українців діятиме до 180 днів

Ковідний сертифікат може бути впроваджений з 1 липня і діятиме до 180 днів, повідомив генеральний директор Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Роман Родина.

"Зараз ми відпрацьовуємо постанову Кабміну, яка визначатиме умови видачі ковідного сертифіката. Сподіваємося, що вже з 1 липня він почне працювати", - сказав він в ефірі YouTube-каналу "Доктор Булавінова" у п'ятницю.

Родина назвав три підстави для видачі такого сертифіката. Зокрема, він видаватиметься, якщо людина отримала повний курс вакцинації. В цьому випадку документ діятиме 180 днів.

Крім того, підставою для видачі сертифіката буде негативний тест ПЛР. У цьому випадку термін його дії - 72 години з моменту взяття зразка.

Сертифікат також буде видано, якщо людина перехворіла на COVID-19 і про це до eHealth внесено відповідні підтверджені лабораторно дані. В цьому випадку сертифікат діятиме протягом 180 днів з моменту отримання лабораторного підтвердження захворювання.

Як зазначив Родина, питання, чи дозволятимуть ці сертифікати в'їжджати в інші країни, вирішуватиметься двосторонніми угодами між країнами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ