Медицина

Профільний комітет Ради підтримав законопроект про встановлення кисневих станцій в опорних лікарнях

Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради одноголосно підтримав законопроект про встановлення кисневих станцій в опорних лікарнях (№5460), повідомила ініціатор законопроекту, член фракції "Голос" Інна Совсун.

Законопроект передбачає виділення 800 млн грн із державного бюджету на встановлення кисневих станцій у всіх опорних лікарнях країни. Отже, переконана Совсун, держава зможе забезпечити достатнім запасом кисню всі медичні заклади, які допомагають рятувати життя українців із тяжким перебігом коронавірусної хвороби.

"Необхідність у встановленні кисневих станцій на сьогодні є в усіх опорних лікарнях, адже звичайні концентратори не підходять для лікування важкохворих пацієнтів. Сьогодні (19 травня - ІФ) комітет з питань охорони здоров'я підтримав законопроект про виділення коштів на встановлення кисневих станцій. Це рішення - перший крок на шляху забезпечення українських лікарень киснем", - наводить слова нардепа прес-служба партії "Голос".

Совсун зазначила, що фракція "Голос" вимагатиме розглянути цей законопроект найближчого пленарного тижня.

Як повідомлялося, група народних депутатів на чолі із Совсун 5 травня зареєструвала у Верховній Раді законопроект №5460 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проектування та встановлення кисневих станцій".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ