Медицина

Кабмін легалізував ввезення в Україну лише двох препаратів канабісу, але позбавив пацієнтів надії на ліки з канабісом - БО "100% Життя"

Постановою Кабінету Міністрів легалізовано ввезення в Україну лише двох препаратів, що містять хімічну копію канабісу, водночас пацієнти позбавлені надії на ліки з канабісом, вважає голова Благодійної організації (БО) "100% Життя" Дмитро Шерембей.

"Навіщо потрібна хімічна копія рослини, якщо ця рослина росте сама по собі, а ліки з неї коштуватимуть $20 замість $600 та $2000 - як це відбувається з "дронабінолом" і "набіксімолсом", зазначеним у постанові? Це мені нагадує, як зробити штучний бензин і продавати його по $600 за літр, тоді як є нафта, і з неї можна робити бензин по долару", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Шерембея, постанова, ухвалена Кабміном 7 квітня, є "суто лобістськими діями Міністерства охорони здоров'я, які відстоюють інтереси лише двох виробників, замість того щоб дозволити всім пацієнтам лікуватися ліками на основі медичного канабісу".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів виключив два препарати канабіоїдів із переліку заборонених до обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Зокрема, для речовини "ізолят канабідіол" заходи держконтролю не встановлюють. Обіг психотропних речовин "дронабінол", "набілон" і "набіксімолс" допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ