Медицина

Лабораторний контроль ковідної вакцини Coronavac може тривати до 9 квітня - Ляшко

Лабораторний контроль китайської вакцини Coronavac від COVID-19 може тривати до 9 квітня, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Вакцина була передана на лабораторний контроль до Державного експертного центру (ДЕЦ) 19 березня. Орієнтовна дата завершення лабораторного контролю - 9 квітня. Якщо не буде жодних зауважень до цієї вакцини, ми готові її розвезти того самого дня, коли буде завершено лабконтроль, і наступного дня розпочинати вакцинацію", - сказав він на засіданні парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування у середу.

Ляшко уточнив, що ДЕЦ почав проводити лабораторний контроль вакцини Coronavac "на вихідних, і продовжує його робити".

"Ця вакцина була закуплена не за процедурами міжнародних організацій, а через ДП "МЗУ", тому вона має пройти лабораторний контроль", - сказав він.

Ляшко нагадав, що МОЗ очікує постачання першого траншу вакцини AstraZeneca у рамках механізму COVAX, а також 117 тис. доз вакцини Pfizer.

"Точну дату скажу, щойно вакцину завантажать у літак", - сказав він.

Ляшко повідомив, що у квітні МОЗ очікує постачання решти партії китайської вакцини Coronavac і вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield), "за яку заплачено гроші".

Крім того, Ляшко нагадав, що у вівторок МОЗ отримало підтвердження від механізму COVAX постачання вакцини Pfizer у кількості 1,57 млн доз, які будуть поставлені до кінця червня "з попередженням, що не буде жодних глобальних збоїв".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ