Медицина

МОЗ сподівається до кінця тижня отримати від AstraZeneca документи для реєстрації виробленої на інших майданчиках вакцини від COVID-19

Міністерство охорони здоров'я України сподівається до кінця тижня отримати від компанії AstraZeneca документи для реєстрації вакцини від COVID-19, виробленої на європейському та корейському виробничих майданчиках, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"У нас на сьогодні є проблема: місцевий офіс AstraZeneca не може подати документи на реєстрацію вакцин із європейського майданчика та з корейського майданчика. МОЗ працює з компанією AstraZeneca, з її штаб-квартирою, з посольствами, з усіма, щодня робота триває по годині-півтори. Нам обіцяють, що до кінця цього тижня ми зможемо отримати документи для реєстрації", - сказав він на засіданні парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування в середу.

Ляшко наголосив, що "щойно вакцина буде зареєстрована, розпочнеться відвантаження першого траншу цього постачання - 360 тис. доз".

Як повідомлялося, перша партія у 500 тисяч доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield), яка була вироблена на потужностях заводу Serum Institute в Індії, була доставлена до України уранці 23 лютого. Для екстреного застосування в Україні цю вакцину зареєстрували у понеділок, 22 лютого. Очікується, що наступні постачання вакцини AstraZeneca проводитимуться з виробничих майданчиків, зокрема, розташованих у Кореї.

Україна отримала підтвердження про постачання в рамках механізму COVAX 2,2-3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у I-II кварталі 2021 року. Крім того, ця вакцина буде закуплена за державні кошти безпосередньо у виробників.

Україна також підписала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Велика Британія-Швеція) і NovaVax (США) і виготовлені на потужностях Serum Institute (Індія).

25 березня до України також прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac, яку виробляє Sinovac Biotech.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ