Медицина

Європарламент проголосував за прискорення процедури затвердження сертифіката вакцинації від COVID-19

Європейський парламент (ЄП) прискорив процедуру затвердження в ЄС цифрового сертифіката вакцинації, щоб його можна було отримати до літа, і проголосував за його схвалення в четвер 468 голосами "за", 203 - "проти".

"Я оголошу вам новину. Щойно відбулося голосування Європейського парламенту за терміновою процедурою", - сказав голова ЄП Давид Сассолі в четвер на прес-конференції після свого виступу перед європейськими лідерами на відеоконференції глав держав і урядів країн ЄС.

За його словами, "це справді дуже важливий інструмент, дуже корисний і недискримінаційний" для полегшення свободи пересування в Євросоюзі.

"Ті, хто не буде вакцинований, повинні будуть дотримуватися процедури національних санітарних адміністрацій. У тих, хто буде вакцинований, з'явиться можливість показати, що вони менш небезпечні (епідеміологічно) для інших. Це буде корисно для поїздок, туризму, щоб відновити нашу активність за повної безпеки", - пояснив Сассолі.

У комюніке, випущеному Європарламентом за підсумком цього голосування, зазначається, що під час дебатів щодо схвалення сертифіката багато промовців наголошували на необхідності надійних гарантій захисту персональних і медичних даних громадян, а також вказували на неприпустимість дискримінації стосовно невакцинованих людей.

На квітневій пленарній сесії Європарламент затвердить мандат на переговори з Радою ЄС і зберігає за собою право внести можливі зміни до пропозиції Європейської Комісії щодо сертифіката вакцинації. За підсумком переговорів між ЄП і радою сертифікат остаточно затвердять обидва законодавці ЄС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ