Медицина

Експерти профільного інституту виявили модифікований британський штам коронавірусу в зразках із Києва та Івано-Франківська

Експерти Інституту молекулярної біології та генетики (ІМБГ) виявили модифікований британський штам коронавірусу в зразках із Києва та Івано-Франківська.

Як повідомляє ІМБГ у мережі Facebook, модифікований британський штам було виявлено в процесі секвенування 17 зразків, відібраних у хворих з Івано-Франківська, і двох із Києва. На Прикарпатті зразки для дослідження було відібрано, коли в регіоні розпочався спалах захворювання.

"Модифікований "британець" відрізняється від попередника, вперше виявленого у Лондоні в грудні 2020 р., критичними змінами у ділянках вірусу, що відповідають за швидкість розмноження вірусу в клітині та реактивність імунної системи людини", - повідомляє ІМБГ.

Експерти ІМБГ припускають, що "саме комбінація модифікованих штамів "британця" спричинила нинішню хвилю епідемії і є поясненням дедалі частішого виявлення випадків повторного інфікування людей. Крім того, лікарі фіксують важчий перебіг коронавірусної хвороби в людей".

Отримані дані вже зареєстровано в міжнародній базі GISAID.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ