Медицина

МОЗ готується до проведення дослідження наявності антитіл до Covid-19 в українців – Ляшко

Міністерство охорони здоров'я готується до проведення сероепідіміологічного дослідження наявності в українців антитіл до Covid-19, повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Масового тестування на COVID-19 не буде, але ми говоримо про сероепіеміологічне дослідження, яке дасть змогу вивчити кров на наявність імуноглобуліну G і подивитися, скільки випадків захворювання Covid-19 наша система не виловлює", - сказав він журналістам у суботу.

Ляшко повідомив, що під час дослідження буде протестовано близько 10 тис.осіб по всій території України, у яких, згідно з репрезентативною вибіркою, буде взята кров.

Дизайн дослідження підготовлений Радою національної безпеки і оборони із залученням соціологів Національної академії наук України. Дослідження буде реалізовано через Центр громадського здоров'я (ЦГЗ).

"У вівторок у нас початок: ми збираємо всі департаменти охорони здоров'я, презентуємо дизайн і погоджуємо дати. Вибірка враховуватиме, зокрема, стать, вік, місце проживання, рід занять", - сказав заступник міністра охорони здоров'я.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ