Медицина

Україна застосовуватиме від COVID-19 лише вакцини, що пройшли третю фазу клінічних досліджень - Ляшко

В Україні будуть застосовувати лише ті вакцини проти коронавірусної інфекції, які успішно завершили клінічні випробування, заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

"Україна використовуватиме лише ті вакцини проти COVID-19, які успішно пройшли третю фазу клінічних досліджень. Тому всі чутки та політичні заяви щодо державної реєстрації в Україні російської вакцини-кандидата не відповідають дійсності", - написав Ляшко в соцмережі Facebook у суботу.

Він уточнив, що вже існують вакцини, дозволені до використання за спеціальними процедурами.

"Для такої реєстрації використовувались проміжні звіти клінічних досліджень. Виходячи з цього Україна прийняла рішення про можливість реєстрації вакцин, які зареєстровані в країнах з жорсткою регуляторною політикою. Наголошую, лише за зазначених умов будемо допускати вакцини до використання", - запевнив Ляшко.

Він додав, що згідно з наявними даними, завершення третьої фази клінічних досліджень вакцини "Спутник V" заплановано на грудень 2021 року.

Раніше в ЗМІ з'явилися дані про те, що харківська фармацевтична компанія "Біолік" подала документи для реєстрації російської вакцини від COVID-19 "Спутник V".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ