Медицина

Фармвиробники подолали виниклі на початку пандемії COVID-19 проблеми логістики й дефіциту низки АФІ - президент АВЛУ

Фармацевтичні виробники подолали виниклі на початку пандемії COVID-19 проблеми логістики й дефіциту деяких активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ), вважає президент асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ) Петро Багрій.

"Серед загальних проблем, що виникли з упровадженням карантину (на початку епідемії - ІФ), я відзначив би проблеми логістики, складнощі з ввезенням, транспортуванням фармацевтичної продукції та її оформленням у зв'язку з закритими кордонами, а також проблеми з так званими антиковідними товарами, на які сьогодні існує підвищений попит", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Багрій зазначив, що ціна на деякі АФІ лікарських засобів, застосовувані в терапії COVID-19 і ускладнень цього захворювання, на світовому ринку значно зросла - є проблеми з виробництвом через затримки з постачаннями.

"Це не є критичною ситуацією для галузі загалом. Ми змушені перелаштовуватися, раніше розміщувати замовлення, розуміючи, що терміни постачань будуть тривалішими, ніж були до пандемії. За весь час пандемії споживачі особливо не відчули дефіциту лікарських засобів", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ