Медицина

ДП "МЗУ" закупить протипухлинний препарат "Сунітиніб" на 176 млн грн за кошти держбюджету у глобальній фармкомпанії Pfizer

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) закупить за кошти держбюджету протипухлинний препарат "Сунітиніб" у глобальній фармкомпанії Pfizer для пацієнтів із раком нирок, сума контракту становить 175,868 млн грн.

Як повідомляє МЗУ, аукціон із закупівлі препарату відбувся 1 грудня, перша пропозиція переможця становила 178,985 млн грн.

Його учасником, згідно з даними системи ProZorro, також був дистриб'ютор ТОВ "Людмила-Фарм", його початкова пропозиція становила 293 млн грн.

Запланована вартість - 311,7 млн грн, пропозиція переможця - 175 млн грн. Тобто потенційна економія становить 135 млн грн, або 43% від очікуваної вартості.

Як уточнює МЗУ, торги стосувалися двох протипухлинних препаратів: "Сунітиніб" (12,5 мг) і "Пазопаніб" (400 мг).

"Ці товари закуповуються у напрямі дорослої онкології і призначені для лікування раку нирок: "Пазопаніб" 400 мг - для четвертої стадії, "Сунітиніб" 12,5 мг - для всіх стадій раку, зокрема четвертої. Отже, "Сунітиніб", який буде поставлений у результаті аукціону, забезпечить лікування більшої кількості пацієнтів", - пояснили у МЗУ.

У держпідприємстві зазначають, що у 2020 році вперше потреба пацієнтів, які лікуються від усіх стадій раку нирок, буде забезпечена за рахунок держави на 100%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ