Медицина

МОЗ працює над розширенням тестування на COVID-19 в Україні - Степанов

Міністерство охорони здоров'я має намір суттєво розширити тестування на COVID-19, зокрема збільшити кількість ПЛР-тестувань на добу, а також запровадити тестування на антиген, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

"Ми провели переговори з компаніями-постачальниками про те, яку кількість експрес-тестів на антиген вони зможуть поставити в Україну, і наразі погоджуємо постанову Кабміну щодо виділення додаткових коштів на їх закупівлю. У наших планах довести кількість тестувань експрес-методами до 1 млн тестувань на місяць",- сказав він.

"На кінець року ми вийдемо на 75 тис. ПЛР-тестувань на добу. Виходячи з динаміки захворюваності, така кількість тестувань нас не задовольняє. Нам необхідно додавати інші методи діагностики. Завершуються клінвипробування українських тест-систем на виявлення антигену методом ІФА - так ми зможемо суттєво розширити тестування", - додав міністр.

Степанов зазначив, що в деяких областях є проблеми з тестуванням.

"Учора вранці у 12 регіонах у нас не було жодних проблем щодо термінів проведення тестів. Залишаються проблемними Харківська, Донецька, Одеська, Дніпропетровська області та Київ, але ми відразу ж реагуємо і веземо тести до іншої області", - сказав міністр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ