Медицина

АМКУ здійснює розслідування щодо цін на протиепідемічні товари на початку епідемії COVID-19

Антимонопольний комітет України (АМКУ) здійснює розслідування стосовно стрибка цін на товари протиепідемічного призначення на початку епідемії COVID-19, повідомила голова комітету Ольга Піщанська.

"Там ціла низка компаній, дії яких ми вивчаємо. Там аптечні мережі. Коли стався стрибок цін на маски, ми, окрім відкриття справи, давали рекомендації. І аптечні мережі, на виконання рекомендацій, знизили націнку", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Окрім цього, Піщанська зазначила, що АМКУ веде справу стосовно інсулінів.

"Йдеться про вертикальні антиконкурентні погоджені дії великого світового виробника інсулінів "Ново Нордіск" і груп "Медфарком", "БаДМ", "Аптека 3і", "Ганза" та інших. Якщо коротко, то є підозра, що під час імпорту відбувалося непрозоре ціноутворення, яке призводило в подальшому до необґрунтованого завищення цін під час реалізації через державні/громадські закупівлі. Йдеться про 2011-2017 роки", - сказала вона.

"Також щодо групи "Медфарком" є окрема справа за зловживання монопольним становищем. І ще є одна справа, пов'язана з інсулінами, її розпочато за поданням Генеральної прокуратури. Там є ознаки антиконкурентних погоджених дій польського виробника інсулінів "Біотон" та компаній-постачальників в Україні", - додала Піщанська.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ