Медицина

Вакцина Pfizer і BioNTech може бути допущена на ринок вже в жовтні

У Німеччині будуть проведені клінічні випробування вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19, розробленої німецької BioNTech і американською Pfizer Inc.

Інститут Пауля Ерліха вже схвалив відповідні випробування так званої другої і третьої фази, повідомляє Deutsche Welle.

Випробування в Німеччині є частиною міжнародного дослідження, розпочатого в липні. Планується, що в ньому братимуть участь до 30 тис. добровольців, які отримають вакцину або плацебо. Дотепер у клінічних випробуваннях вже взяли участь 25 тис. добровольців у 120 дослідницьких центрах у всьому світі.

"Велике, контрольоване проведення третьої фази випробувань - важлива умова для того, щоб остаточно підтвердити безпеку і ефективність вакцини", - заявив у понеділок один із засновників BioNTech Угур Сахін.

Якщо випробування пройдуть успішно, компанії вже в жовтні планують подати заявку про допуск вакцини на ринок. У разі позитивного рішення планується випустити до 100 млн доз до кінця поточного року, а в 2021 році планується виробити понад 1,3 млрд доз.

Фармацевтичні та біотехнологічні компанії в усьому світі працюють над створенням вакцини від коронавірусу. У Німеччині раніше клінічні випробування почала проводити біотехнична компанія CureVac.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ