Медицина

У МОЗ розробляються антикризові заходи для розвитку високоспеціалізованих лікарень – Степанов

У Міністерстві охорони здоров'я розробляють антикризові заходи, які передбачають фінансування медичних закладів в обсягах, які дадуть їм змогу розвиватися і вийти на високий рівень, повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Ми виправимо цю ситуацію цього року так званими антикризовими заходами, щоб такого плану лікарні (дитячі медичні центри – ІФ) не отримували менше фінансування. Зараз ми вже закінчили розрахунки і робимо відповідне узгодження з іншими органами влади, щоб ми це могли запустити. А вже з 2021 року це фінансуватиметься з урахуванням того, що треба буде реформувати медицину і створити систему охорони здоров'я. Щоб високоспеціалізовані медичні заклади були в тих умовах, які дають їм поштовх для розвитку. Тому що якщо вони розвиватимуться, то якість медицини щорічно підвищуватиметься і вийде на високий світовий рівень", – заявив Степанов на брифінгу в неділю.

На прикладі незначного фінансування Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру за програмою минулого керівництва МОЗ міністр відзначив ймовірність звільнення медпрацівників цього закладу, зниження стандартів лікування через неможливість надавати медичну допомогу в такому обсязі, як раніше, що відразу позначиться на якості медицини, яку можуть надавати маленьким пацієнтам.

За словами Степанова, цей центр є установою, що надає високоспеціалізовану медичну допомогу, яку отримують щорічно не менше ніж 6 тис. українських дітей. Вона стосується онкології, неврології, імунології, лікування орфанних захворювань.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ