Медицина

Фармфірма "Дарниця" призупиняє проект з виробництва гідроксихлорохіну для лікування COVID-19

Фармацевтична фірма "Дарниця" призупинила проект з виробництва гідроксихлорохіну для лікування COVID-19.

Як повідомляє прес-служба компанії, до такого рішення компанія прийшла, відстежуючи авторитетні медичні дослідження, що стосуються ефективності гідроксихлорохіну при лікуванні COVID-19. Зокрема, станом на 26 травня було зареєстровано 201 дослідження застосування гідроксихлорохіну для лікування COVID-19, з яких п'ять були завершені.

У компанії зазначають, опубліковані матеріали клінічних досліджень не підтвердили користь від застосування експериментального лікарського засобу "гідроксихлорохін" у хворих COVID-19.

"Безпека пацієнтів і наукова доцільність є безумовним пріоритетом для компанії. Тому компанія, беручи до уваги світову наукову думку, призупинила проект із виробництва препарату "гідроксихлорохін" для лікування COVID-19", - заявляє "Дарниця".

У компанії нагадують, що "Дарниця" почала проект з підготовки до виробництва препаратів гідроксихлорохіну в березні 2020 року, коли з'явилися китайські протоколи лікування і публікації в авторитетних джерелах про ефективність даного препарату для лікування COVID-19. Ці дані дали підстави включити гідроксихлорохін у протоколи експериментального лікування COVID-19 у багатьох країнах світу, зокрема в Україні, США і в європейських країнах.

"Водночас "Дарниця" отримала численні звернення від українських лікарів і пацієнтів з проханням дати можливість використовувати препарат для лікування коронавірусної інфекції, оскільки дана терапія розглядалася медичним співтовариством як потенційно ефективна. З огляду на наукові дані і звернення медичної спільноти, "Дарниця" почала проект з підготовки до виробництва препаратів з гідроксихлорохіну виключно для потреб медичних установ в лікуванні COVID-19", - повідомляла прес-служба компанії.

При цьому в компанії підкреслюють, що "вільний продаж препарату не передбачався".

Разом із тим у компанії зазначають, що в разі необхідності "Дарниця" готова до виробництва даного препарату для пацієнтів з ревматоїдним артритом і системним червоним вовчаком.

"Вчені "Дарниці" і надалі будуть продовжувати слідкувати за міжнародними дослідженнями з пошуку ефективних і безпечних лікарських засобів для боротьби з вірусом SARS-CoV-2 і розглядати можливість виробництва потенційно дієвих препаратів", - йдеться в компанії.

Раніше "Дарниця" переорієнтувала виробничі потужності, щоб збільшити випуск жарознижуючого засобу "Парацетамолу" та противірусного препарату "Імустат", що застосовуються для полегшення перебігу захворювань, викликаних вірусними інфекціями.

Фармацевтична компанія "Дарниця" заснована в 1930 році, входить у десятку найбільших фармвиробників України і в десятку найбільших госпітальних постачальників. Стратегічні напрями розвитку портфеля - кардіологія, неврологія і рішення проблем болю.

Її кінцевим бенефіціаром є Гліб Загорій.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ