Медицина

МЗУ не здійснюватиме закупівлі за дорученням МОЗ із заздалегідь визначеним переможцем - Жумаділов

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) не здійснюватиме закупівлі за дорученням Міністерства охорони здоров'я, якщо в цих дорученнях до проведення торгів буде зазначено переможця, заявив директор МЗУ Арсен Жумаділов.

"Доручення МОЗ про закупівлю, які до нас надходять, мають містити істотні умови цієї закупівлі - предмет закупівлі, характеристики, орієнтовну ціну та загальну суму. Якщо буде доручення про закупівлю в конкретної компанії, я звертатимуться до МОЗ із тим, щоб до нас надходили доручення, в яких МОЗ точно розуміло, що воно хоче отримати, але це доручення не повинно містити інформацію про потенційного переможця", - сказав він на прес-конференції онлайн у четвер, коментуючи заяву Міністерства охорони здоров'я про заплановану закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) у вітчизняного виробника.

"До нас доручення про закупівлю ШВЛ не надходило. І якщо воно надійде в такій формі, ми звертатимемося до Міністерства охорони здоров'я з пропозицією, щоб вони переосмислили доручення і надали його відповідно до чинного законодавства", - уточнив Жумаділов.

Як повідомлялося, раніше в інтерв'ю одному з інтернет-видань міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що "МЗУ" здійснить закупівлю 200 апаратів ШВЛ в української компанії UTAS.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ