Медицина

Степанов: Майже всі регіони виплатили 300% надбавку медикам за березень

Майже всі регіони здійснили виплати 300% надбавки медикам, які борються з COVID-19, за березень, а Національна служба здоров'я розпочала виплати за квітень, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Що стосується виплат зарплат за березень: уряд виділив кошти. Майже всі області, згідно зі звітами, виплатили зарплату в повному обсязі. Це і Київ, і Київська область, і Херсонська, і Львівська. Майже всі виплатили. Інформація уточнюється, і я думаю, що сьогодні ми скажемо щодо кожної області", - сказав він.

Міністр також зазначив, що якщо медики не в штаті лікарні, але залучалися до лікування пацієнтів із коронавірусом, вони також можуть отримати доплати.

"Якщо ми говоримо про медпрацівників, які лікують пацієнтів із COVID-19, то персональний склад цих медпрацівників визначає лікар, який як керівник медзакладу отримує кошти за лікування хворих, де враховано 300% доплати медпрацівникам. Головлікар визначає якому медпрацівникові що заплатити. Зокрема, якщо з хворими на коронавірус працював медик, якого немає в штаті цього медзакладу, але є механізми виплат - я не бачу в цьому проблеми", - сказав міністр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ