Медицина

Степанов: 18 областей повністю виплатили 300%-ву надбавку медикам за березень

Більшість областей здійснили в повному обсязі виплати за березень 300%-ї надбавки медикам, які борються з COVID-19, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час засідання уряду в середу.

"Ми почали контролювати виплати для кожного лікаря та медпрацівника, якому мала виплачуватися ця зарплата. Всі свої зобов'язання уряд виконав ще в середині квітня, коли в повному обсязі перерахував субвенцію. Що у нас є на сьогодні за останніми даними областей - у 18 областях зарплата виплачена з 300%-ю надбавкою в повному обсязі, в шести областях триває аналіз у зрізі лікарень, і я до кінця дня чекаю з підписом голів ОДА повністю дані з кожного медзакладу", - сказав він.

"Що стосується квітня - було створено стабілізаційний фонд, який передбачав 15,8 млрд грн на медзаклади для лікування хворих на коронавірус. У затвердженій постанові ми чітко прописали, що в пакетах враховуються лікарські засоби та 300%-а надбавка медпрацівникам. Національна служба здоров'я (НСЗУ) 7 травня оприлюднила оголошення щодо підписання договорів. На сьогодні за пакетом з екстреної медичної допомоги НСЗУ підписала 23 договори з центрами первинної медичної допомоги, 16 центрів вже отримали оплату. За іншими в НСЗУ триває процес підписання договорів", - додав міністр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ