Медицина

Проблем із забезпеченням онкоцентрів препаратами немає - заступник міністра

Постачання препаратів, які здійснюються за рахунок держбюджету, не припинялися у зв'язку з карантином, повідомила заступник міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"Ті постачання препаратів, які закуповують із держбюджету, не припиняли і постачали до областей. Онкоцентри забезпечені тим обсягом препаратів, які йдуть із держбюджету", - сказала вона.

"Що стосується пацієнтів, які в лікуванні використовували незареєстровані в Україні медпрепарати і ввозили їх приватно, це питання не регулюється Міністерством охорони здоров'я. Але якщо є така потреба в безперервності лікування, кожен пацієнт може звернутися до територіальної установи охорони здоров'я або департаменту з відповідним листом-клопотанням, яке спрямовується до Міністерства охорони здоров'я, і тоді міністерство розглядає і вирішує разове постачання у вигляді гуманітарної допомоги. У нас є поодинокі звернення щодо розмитнення таких препаратів - усі питання вирішуються в індивідуальному порядку", - пояснила Микичак.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ