Медицина

Українським лікарням не вистачає понад 200 тис. респіраторів, ЗІЗ лікарні забезпечені менше ніж на 60% - Стефанишина

Українським лікарням не вистачає понад 200 тис. респіраторів, засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) лікарні забезпечені на 57%, повідомила член парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина.

"Майже 500 тис. костюмів біозахисту і приблизно 200 тис. респіраторів не вистачає українським лікарням, які працюють із Covid-19 на найближчі два тижні. Загалом медзаклади у країні менше ніж на 57% забезпечені засобами захисту лікарів. І це потреба тільки тих 230 лікарень, які станом на вчора внесли свої дані до бази Кабміну. В реальності ці цифри ще гірші", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна", проаналізувавши аналітичні дані, оприлюднені Кабінетом Міністрів і системою YouControl.

Стефанишина зазначила, що в областях із найбільшою кількістю хворих на Covid-19 лікарі забезпечені ЗІЗ менше ніж на половину необхідного, зокрема в Тернопільській області - на 50%, а в Івано-Франківській - на 43%.

"Деякі лікарні забезпечені костюмами захисту менше ніж на третину: в тій самій Івано-Франківській області Центральна міська клінічна лікарня обласного центру забезпечена на 18%, Долинська центральна районна лікарня - на 33%", - сказала вона.

Стефанишина відзначила також проблеми із забезпеченням медичних закладів обладнанням. Зокрема, найгірше забезпечені Кіровоградська і Тернопільська області.

Стефанишина навела дані системи YouControl, в Івано-Франківській області ЗІЗ вистачить на дев'ять днів, у Херсонській - всього лише на шість, у Тернопільській області костюмів біозахисту вистачає на один день, а ізоляційних одноразових халатів - на три дні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ