Медицина

Кабмін перерозподілив держкошти на підтримку медзакладів на час пандемії, виплату зарплат медикам і лікування хворих на діабет

Кабінет Міністрів України перерозподілив близько 1,758 млрд грн, передбачених у державному бюджеті Міністерству охорони здоров'я на 2020 рік.

Відповідну постанову "Деякі питання надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів і заходів у системі охорони здоров'я" уряд затвердив на засіданні в середу.

Згідно з пояснювальною запискою до постанови, оприлюдненої на сайті Кабміну, кошти буде спрямовано на виплати зарплат медикам, лікування хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну та нецукровий діабет - десмопресину, на фінансування деяких медзакладів, які надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу на час пандемії коронавірусу.

Кошти перерозподілено з бюджетних програм "Реалізація програми державних гарантій медобслуговування населення" (905,8 млн грн) і "Громадське здоров'я і заходи боротьби з епідеміями".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ