Медицина

МОЗ врахує фінансування інфекційних лікарень у рамках 2-го етапу медреформи - Ляшко

Міністерство охорони здоров'я передбачить механізм фінансування інфекційних лікарень, який буде враховано в рамках другого етапу реформування охорони здоров'я, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

При цьому він наголосив, що наразі основною проблемою інфекційних лікарень є "розмір зарплати та можливість їх подальшого існування після другого етапу медреформи".

"У п'ятницю (28 лютого - ІФ) розглядали це питання щодо зарплати саме в інфекційних лікарнях стосовно готовності цих лікарень до реагування, яке має бути пов'язане виключно з китайським коронавірусом. Має бути система, яка працює в країні постійно", - сказав він.

Як повідомив Ляшко, прем'єр-міністр доручив міністру охорони здоров'я врахувати всі побажання, які сьогодні висловлюють медпрацівники, й це буде враховано в рамках запуску другого етапу медреформи.

"Ми забезпечимо фінансування інфекційних стаціонарів через готовність до реагування і заходів для боротьби з епідеміями", - сказав він.

Ляшко нагадав, що на сьогодні в системі охорони здоров'я є 12 тис. ліжок в інфекційних стаціонарах і 2,5 тис. інфекційних боксів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ