Медицина

Уряд України затвердив план заходів із реалізації стратегії розвитку медосвіти

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів із реалізації Стратегії розвитку медичної освіти в Україні на 2019-2021 роки, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з повідомленням, планується впровадити нові стандарти освіти, сучасні програми для навчання студентів, а також новий принцип фінансування безперервного професійного розвитку (БПР) лікарів.

Стратегія передбачає, що освітні стандарти у сфері знань "22 Охорона здоров'я" будуть розроблені з урахуванням сучасних тенденцій розвитку медичної освіти у співпраці зі Всесвітньою федерацією медичної освіти та іншими провідними міжнародними експертами. Крім того, планується оновити освітні програми і навчальні плани відповідно до нових стандартів та за активної участі вищих навчальних закладів і продовжити впровадження єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ), включаючи міжнародний екзамен з основ медицини (IFOM).

Згідно зі стратегією, студенти отримають сучасні засоби для навчання, зокрема електронні навчальні матеріали, переклад нових підручників, доступи до рецензованих видань у сфері охорони здоров'я, які індексуються наукометричними базами Web of Science/Scopus/PubMed.

Крім того, буде розроблено комплексні програми підвищення рівня знання англійської мови, а також закріплено вимоги до знання англійської.

Згідно з повідомленням, також планується впровадити нову модель інтернатури та створити держпрограму сприяння академічній мобільності, поліпшення умов для проведення наукових досліджень у сфері охорони здоров'я, посилення засад академічної доброчесності, зокрема - удосконалення програмного забезпечення вишів для перевірки на наявність плагіату. Викладачі медуніверситетів підвищуватимуть свою кваліфікацію на стажуваннях у закордонних закладах вищої освіти та закладах охорони здоров'я, програмах обміну з іншими країнами, міжнародних конференціях.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ