Медицина

У Житомирській області до суду передали справу чотирьох лікарів, які не надали належного лікування постраждалому в ДТП підлітку

У Житомирській області до суду передали справу чотирьох лікарів районної лікарні, яких обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків, що спричинило смерть неповнолітнього, постраждалого в ДТП.

Як повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко у п'ятницю на сторінці в соцмережі Facebook, з’ясовано, що у травні 2015 року з місця ДТП бригада швидкої медичної допомоги до Центральної районної лікарні Червоноармійської райради доправила 16-річного місцевого жителя у важкому стані, з закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, травматичним шоком, множинними саднами голови, рук і ніг.

"Неповнолітнього, поміщеного у відділення інтенсивної терапії, того самого дня оглянув консиліум лікарів у складі чергового лікаря-хірурга, в.о. начмеда (вона завідувачка дитячого відділення – педіатр) та лікаря-анестезіолога. Однак наступного дня, під час чергування вже іншого лікаря-анестезіолога у відділенні інтенсивної терапії, стан хворого погіршився, та настала смерть", - зазначив Лисенко.

За результатами експертиз, проведених, зокрема і ГУ "Головне бюро судово-медичної експертизи Міністерства охорони здоров'я України", встановлено, що лікарі не виконали вимог клінічного протоколу надання медичної допомоги.

Зокрема, як інформують правоохоронці, неналежним чином проведено діагностику й обстеження, не поставлено вчасно правильний діагноз і потерпілого не госпіталізовано до спеціалізованого відділення стаціонару.

"Таким чином, трьох лікарів, які проводили консиліум щодо хворого, а також чергового лікаря-анестезіолога обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті пацієнта", - поінформував Лисенко.

Наразі обвинувальний акт стосовно лікарів у кримінальному провадженні за ч.2 ст.140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) направлено до суду.

Справу розглядатиме Червоноармійський районний суд.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ