Медицина

Нова система охорони здоров'я в Україні розвиватиметься незалежно від політичних подій

Нова система охорони здоров'я продовжуватиме працювати і розвиватися незалежно від політичних подій, повідомила в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на прес-конференції в Києві в четвер.

За її словами, МОЗ готове зустрічатися з командою новообраного президента Володимира Зеленського, щоб поінформувати його про перебіг реформи.

"Коли 50 пацієнтських організацій написали відкриту заяву новообраному президенту і його команді про підтримку змін, які відбуваються в країні, вони (команда В.Зеленського - ІФ) більш чітко визначилися в необхідності реформи. Ми йтимемо далі крок за кроком, ми готові зустрічатися з командою новообраного президента або з ним безпосередньо, щоб розповісти про перебіг реформи", - сказала вона.

За словами У.Супрун, МОЗ вибудовує будь-який етап реформи у такий спосіб, щоб уникнути "відкату" виконаної командою роботи.

"Ми розпочали трансформацію системи охорони здоров'я під час війни, політичної нестабільності і жорсткого опору звідусіль. З 2016 року працюємо в умовах постійної загрози "відкату" (змін - ІФ). Але трансформація триває. Будь-який етап ми будуємо у такий спосіб, щоб нова система охорони здоров'я продовжувала працювати і розвиватися незалежно від політичних подій", - написала вона на сторінці в Facebook.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ