Медицина

Супрун: Доступ пацієнтів до медичного каннабісу - це їхнє право на медичну допомогу

Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу є їхнім правом на медичну допомогу, вважає в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу - це реалізація їхнього права на медичну допомогу. Важливо підтримати легалізацію застосування медичного канабісу в наукових цілях і медицині", - написала вона на своїй сторінці у Facebook у четвер.

За словами У.Супрун, використання канабісу в медицині - нормальна світова практика, адже він може полегшити страждання пацієнтів і нормалізувати самопочуття за низки важких захворювань і станів. Застосування таких препаратів допомогло б майже 2 млн громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів.

Як наголосила в. о. міністра, світові клінічні дослідження показали ефективність і безпеку використання препаратів на основі канабісу за хвороби Альцгеймера, раку, хронічного болю, синдрому подразненого кишечника, зокрема хвороби Крона та виразкового коліту, множинного склерозу, епілепсії у дорослих і дітей, нудоти і блювоти внаслідок хіміотерапії.

Раніше повідомлялося, що 30 січня ГО "Українська асоціація медичного канабісу" направила до Верховної Ради електронну петицію про легалізацію канабісу з метою науки та медицини.

Станом на 17:40 31 січня петиція набрала 1,822 тис. підписів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ