Медицина

Кількість хворих у Бердянську на гостру кишкову інфекцію дітей зросла до семи

Кількість дітей, хворих на гостру кишкову інфекцію після відвідування центру "Джамп Сіті" в м. Бердянську Запорізької області, зросла до семи осіб, повідомляють у Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області

Поліція відкрила кримінальне провадження і просить відгукнутися громадян, чиї діти також постраждали після відвідування цього розважального закладу.

За даними правоохоронців, з 17 до 23 січня медична допомога була потрібна сімом дітям віком від 4 до 10 років, які побували в цьому закладі. Слідством встановлено, що в період з 17 до 19 січня в розважальному центрі Бердянська було допущено порушення санітарних правил і норм, встановлених із метою попередження інфекційних захворювань. Цю інформацію підтверджує завідувач Бердянського міськрайонного відділу ГУ "Запорізький обласний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Наразі тривають протиепідемічні заходи та перевірки. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення правил і норм, встановлених із метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим отруєнням), яка передбачає санкцію у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, або арешту на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ