Медицина

На курорті Східниця під час плавання у басейні отруїлися 5 дітей

У курортному селищі міського типу Східниця Бориславської міськради Львівської області отруїлися п'ять дітей, повідомляє відділ комунікації обласного управління Національної поліції.

За даними правоохоронців, повідомлення про шлункові розлади п’яти дітей, які разом із батьками відпочивали в одному з готелів Східниці, надійшло до Бориславського відділення поліції 27 грудня.

За попередніми даними, діти могли отруїтися під час плавання у басейні. Четверо постраждалих - у віці чотирьох років, одному виповнився рік.

Медики встановили попередній діагноз - синдром циклічної блювоти, диспепсія шлунково-кишкового тракту.

За даними ЗМІ, першу допомогу дітям надали медики закладу. Водночас до лікарень Борислава та Дрогобича відповідні звернення не надходили і дітей не госпіталізували. В обласній СЕС також заявили про відсутність повідомлень про захворювання, які до них мають надходити від лікаря, який встановив діагноз інфекційного захворювання.

Поліція Львівської області повідомляє, що відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння дітей за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням). У рамках розслідування призначено експертизи.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ