Медицина

В Одеській області від ГРВІ померло немовля, ще одна дитина померла від ускладнень кору

В Одеській області минулого тижня від гострої респіраторної інфекції померла дитина віком до 1 року, повідомила держустанова "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України".

"Минулого тижня в Овідіопольському районі зареєстровано летальний випадок від гострої респіраторної інфекції вдома, лабораторно підтвердженої як коронавірус, дитина до 1 року, по медичну допомогу не зверталися", - йдеться у звіті обласного лабораторного центру.

За даними моніторингу вірусологічних досліджень, в Одеській області спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу (A/H3N2 і А/H1N1-пандемічний) і не грипозної етіології (бока-, корона-, риновіруси, парагрип).

У звіті також зазначено, що захворюваність на кір в області залишається на високому рівні: інтенсивний показник у 2,8 разу перевищує минулорічний.

"Зареєстровано летальний випадок від ускладнень кору в Одесі в дитини (1 рік 3 місяці), яка не була щеплена проти кору в зв'язку з тимчасовими протипоказаннями", - йдеться в повідомленні лабораторного центру.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ