Медицина

МОЗ повідомляє про рейдерське захоплення Одеського медуніверситету

 Невідомі особи вранці 10 грудня захопили будівлю Одеського національного медичного університету (ОНМедУ), повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Згідно з його даними, "особи, які захопили університет, звільняють працівників, передаючи накази через вхідні двері, знищують офіційну документацію. Будівлю університету охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана".

Як зазначає МОЗ, ці події пов'язані з розглядом комісією Міністерства юстиції в понеділок скарги МОЗ щодо незаконної реєстрації Юрія Сухіна керівником ОНМедУ.

Як повідомлялося, Мінохорони здоров'я відсторонило Валерія Запорожана від виконання службових обов'язків ректора ОНМУ у квітні 2018 року, а в липні достроково розірвало з ним контракт через те, що той не пустив комісію, що прибула до університету для перевірки його діяльності на обійманій посаді.

За інформацією відомства, воно неодноразово отримувало скарги від народних депутатів і громадських організацій про "неправомірні дії ректора ОНМУ В.Запорожана і загалом про критичну ситуацію, що склалася в університеті", через що на 15-21 липня було ініційовано комісійну перевірку дотримання ректором статуту та умов контракту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ