Медицина

GSK купує американського виробника препаратів для лікування онкології Tesaro за $5,1 млрд

Британська фармацевтична компанія GlaxoSmithKline Plc (GSK) купує американську Tesaro Inc., виробника препаратів для лікування онкологічних захворювань, у рамках угоди обсягом близько $ 5,1 млрд.

"Придбання Tesaro посилить наш фармацевтичний бізнес, прискоривши створення портфеля препаратів для лікування онкології, а також надасть нові можливості в плані наукових досліджень, - зазначає головний виконавчий директор GSK Емма Волмслі. - Ця угода підтримає нашу мету забезпечення довгострокового стійкого зростання, і вона узгоджується з нашими пріоритетами стосовно розподілу капіталу".

GSK заплатить $75 за акцію Tesaro, що на 62% перевищує номінальну вартість паперів на закриття ринку 30 листопада. Сума угоди з урахуванням боргу становитиме близько $5,1 млрд, ідеться в прес-релізі GSK.

Ключовий препарат, який випускає Tesaro - Zejula - використовується в лікуванні раку яєчників, і в GSK вважають, що є можливості для його ширшого застосування.

Продаж Zejula приніс Tesaro близько $166 млн виручки в січні-вересні 2018 року.

GSK підтвердила прогноз на поточний рік, згідно з яким темпи зростання її прибутку в розрахунку на акцію, без урахування разових факторів, становитимуть 8-10%. Компанія також повідомила, що не має наміру змінювати дивідендну політику та розраховує виплатити дивіденди в розмірі 0,8 фунта стерлінгів на акцію в 2018 році.

Акції GSK подешевшали на 3,8% на торгах у Лондоні в понеділок.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ