Медицина

П'ятьох людей госпіталізували з діагнозом "сибірська виразка" в Одеській області

П'ятьох людей госпіталізували в Саратському районі Одеської області з діагнозом "сибірська виразка" після контакту з тушею домашньої корови; на території населеного пункту проводяться протиепідемічні заходи.

Як повідомляє у вівторок поліція Одеської області на сторінці в соцмережі Facebook, за попередніми даними, джерелом захворювання стала домашня корова, тушу якої обробляли п'ятеро людей.

"Наразі ці люди госпіталізовані й перебувають під наглядом лікарів. За наявною інформацією, їхньому життю нічого не загрожує", - повідомляє поліція.

У зв'язку з надзвичайною ситуацією місцева влада ухвалила рішення про проведення на території населеного пункту дезінфекційних та інших протиепідемічних заходів із залученням правоохоронних органів.

"З метою локалізації захворювання і запобігання його поширенню на інші території на під'їздах до села виставлено шість карантинних постів за участю поліцейських, рятувальників і нацгвардійців. Вони контролюють дотримання жителями заборони на ввезення-вивезення свійської худоби та продуктів тваринного походження", - зазначено в повідомленні поліції.

Як повідомляє місцеве інтернет-видання "Думская" з посиланням на районну раду, зараз у районі триває екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Водночас видання "Факты" з посиланням на власні джерела уточнює, що всіх п'ятьох хворих госпіталізували до районної лікарні смт Сарата: "Перший випадок захворювання було зафіксовано 29 вересня. Імовірно, це була шкірна форма хвороби, пацієнтів помістили до інфекційного відділення. Карантинні заходи поки що не впроваджувалися".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ