Медицина

Проект держбюджету-2019 передбачає збільшення фінансування охорони здоров'я на 10%

Проект державного бюджету на 2019 рік передбачає збільшення фінансування системи охорони здоров'я на 10% порівняно з 2018 роком - до 92,3 млрд грн, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Зведений бюджет на охорону здоров'я в 2019 році становить 92,3 млрд грн - на 10% більше, ніж у 2018 році. Додаткові кошти будуть спрямовані на продовження трансформації медицини в Україні", - зазначено в повідомленні міністерства.

Йдеться, зокрема, про запуск програми "Безоплатна діагностика", на яку передбачено 2 млрд грн, а також продовження розвитку первинної медичної допомоги (15 млрд грн). На спеціалізовану амбулаторну, стаціонарну та екстрену медичну допомогу субвенцію буде збільшено на 3,4 млрд грн - до 55 млрд грн.

Для забезпечення функціонування програми реімбурсації "Доступні ліки" фінансування буде збережено на рівні 2018 року - 1 млрд грн.

Як повідомлялося, проект держбюджету-2019 представив на засіданні Кабінету Міністрів 14 вересня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Серед іншого він зазначив, що з наступного року пацієнти зможуть безоплатно отримувати вторинну медичну допомогу (консультації фахівців, аналізи та дослідження) у разі, якщо їх надаватимуть за направленням сімейного лікаря. Він також повідомив про запуск у низці областей пілотного проекту з реформування екстреної медичної допомоги.

Законопроект про держбюджет 2019 року надійшов до Верховної Ради 15 вересня. Наразі тексту проекту на сайті парламенту немає.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ