Медицина

Депутати пропонують продовжити на рік термін пільгової автономізації медзакладів

Депутати пропонують продовжити термін спрощеної процедури реорганізації комунальних медзакладів із бюджетних закладів у комунальні некомерційні підприємства (автономізації) для їхнього входження в медреформу до кінця 2019 року.

Відповідний законопроект №9075 зареєстрували депутати Ірина Сисоєнко, Костянтин Яриніч, Олексій Кириченко та Андрій Шипко.

На своїй сторінці в мережі Facebook І.Сисоєнко нагадала, що законом "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" передбачено поетапне до 1 січня 2020 впровадження нової моделі фінансування в закладах охорони здоров'я - казенних і комунальних некомерційних підприємствах.

"Вважаю, що є доцільним продовження терміну спрощеної процедури реорганізації, який зменшує проходження всіх бюрократичних процедур", - написала депутат.

І.Сисоєнко відзначила успішний досвід автономізованих закладів охорони здоров'я первинної ланки, які отримали набагато більше фінансування державного бюджету за укладеними договорами з НСЗУ, ніж за медичною субвенцією.

Як повідомлялося, чинне законодавство передбачає спрощену процедуру автономізації медичних закладів терміном до кінця 2018 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ