Медицина

До лікарні Дніпра госпіталізовано 16 учнів із невідомою інфекцією

 У м. Дніпро 16 учнів середньої школи №62 госпіталізовано до інфекційного відділення лікарень із невстановленою інфекцією, міська влада обіцяє компенсацію потерпілим за лікування, повідомляє сайт міськради.

"У Дніпрі госпіталізували шістнадцять учнів різного віку зі школи №62. У стані середньої тяжкості вони перебувають в інфекційних стаціонарних відділеннях різних лікарень міста. Водночас до реанімації жодна дитина не потрапляла", - йдеться в повідомленні.

Міський голова Дніпра Борис Філатов на терміновій прес-конференції закликав чиновників не поширювати неперевірені чутки та запевнив, що ситуація під його особистим контролем.

"Якщо у виникненні інфекції будуть винні, якщо це - отруєння, а не ротавірусна інфекція, винні відповідатимуть повною мірою. Я звертатимуся до правоохоронців і Держпродспоживслужби, щоб цю історію не намагалися вирішити всередині гуманітарного департаменту або в колі відповідальних осіб. Якщо винні постачальники, керівництво школи або персонал - вони відповідатимуть", - наголосив Б.Філатов.

За його словами, з фонду мера виділять кошти на повну реабілітацію постраждалих дітей.

Причини виникнення інфекції встановлюються. Створено спеціальну комісію, яка перевіряє стан здоров'я інших учнів школи №62 та їхнього найближчого оточення. Обстежують персонал шкільного харчоблоку, інвентар кухні та безпосередньо продукти.

У свою чергу відділ комунікації поліції Дніпропетровської області повідомив, що до лікарень міста зі скаргами на погіршення самопочуття звернулися 17 дітей віком від 7 до 12 років. Дітей доправили до лікарні для встановлення діагнозу.

Поліцейські Чечелівського відділу поліції внесли інформацію до журналу єдиного обліку. На місці працюють співробітники ювенальної превенції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ