Медицина

Лікар, через неправильний діагноз якого померла пацієнтка, постане перед судом

Вовчанський відділ Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області направив до суду обвинувальний акт стосовно лікаря Центральної районної лікарні, підозрюваної в тому, що вона поставила неправильний діагноз, через що пацієнтка не отримала належної медичної допомоги і померла.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, лікарю інкримінують ч.1 ст.140 (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого і несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого) Кримінального кодексу України.

"Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк", - йдеться в повідомленні.

За даними досудового слідства, в листопаді 2015 року 52-річна лікар чергувала у відділенні екстреної медичної допомоги ЦРЛ, коли туди доправили 66-річну жінку. Лікар діагностувала у неї правосторонню пневмонію, ішемічну хворобу серця та стенокардію і призначила лікування.

На наступний день хвора померла. Як з'ясувалося під час слідства, причиною смерті жінки став гострий інфаркт міокарда.

"За результатами проведених експертиз, зокрема за даними електрокардіограм, зроблених в перші години після звернення хворої до лікарні, виявилося, що черговий лікар поставила неправильний діагноз жінці, через що та не отримала належної медичної допомоги і згодом померла", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ