Медицина

Кваліфікацію справи про смерть харків'янина від ботулізму змінено

Поліція змінила кваліфікацію кримінального провадження, розпочатого за фактом смерті 42-річного харків'янина від ботулізму з ч. 1 ст. 115 (вбивство) КК України з позначкою "природна смерть" на ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

"Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін до 3 років", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Нацполіції в Харківській області.

За попередньою інформацією чоловікові та його дружині стало погано 12 серпня після того, як вони поїли копчену рибу, куплену в магазині в смт Ков'яги Валківського району Харківської області. 14 серпня сімейну пару госпіталізували до Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні. В обох діагностували ботулізм. 15 серпня чоловік помер.

За фактом смерті поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (вбивство) КК України з позначкою "природна смерть"

За даними ГУ Держпродспоживслжби в Харківській області, з початку року це вже третій і четвертий випадки ботулізму в регіоні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ