Медицина

Кількість отруєних у готелі на Львівщині зросла до 30 осіб, зокрема 29 дітей

Кількість отруєних у готелі в с.Раковець (Львівська обл.) зросла до 30 осіб, серед них - 29 дітей; госпіталізовано 25 постраждалих, повідомляє Головне управління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в області.

"За медичною допомогою звернулися 30 осіб, з них 29 дітей серед тих, хто проживав і харчувався в готелі "Джем" у с. Раковець. Госпіталізовано 25 осіб, з них 24 дітей, 5 дітей відмовилися від госпіталізації і перебувають на амбулаторному лікуванні. всі госпіталізовані до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні в стані середньої тяжкості", - йдеться в повідомленні обласного управління Держпродспоживслужби.

Діти (загалом 47 осіб) прибули на відпочинок з м.Шепетівка (Хмельницька обл.).

Перші симптоми отруєння (підвищення температури тіла, головний біль, нудота, блювота, болі в животі, пронос) виникли 5 серпня.

"При зборі епіданамнезу встановлено, що постраждалі вживали в їжу курячі яйця, млинці, борщ зі сметаною і молочну продукцію", - наголошується в повідомленні.

Фахівці Держпродспоживслужби спільно з ГУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" проводять комплекс заходів із розслідування і локалізації спалаху харчової токсикоінфекції.

За фактом масового отруєння відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 Кримінального кодексу України (порушення правил боротьби з епідеміями).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ